Loading...

Pomoc pro zasažené povodněmi v Moravskoslezsku

19.09.2024 17:20

Aktualizováno: 20.09.2024 13:45

Jak můžeme společně pomoci?

Moravskoslezský kraj se ocitl v srdci ničivé přírodní katastrofy. Rozsáhlé povodně zasáhly obce jako Mikulovice, Jeseník, Ostrava a široké okolí, kde voda zničila domy, mosty, silnice a podniky. Místní obyvatelé přišli o domovy, zatímco živnostníci a obchody se snaží přežít následky této devastace.

Transparentní účet na pomoc
Číslo účtu 270203609/0600

Příroda brala, my můžeme vrátit zpět

V těchto těžkých chvílích je důležité, aby se naše komunita spojila a podpořila ty, kteří čelí nepředstavitelným ztrátám. Jako komunita zlatokopů a hledačů drahokamů víme, co to znamená pracovat tvrdě, a teď můžeme svou sílu a solidaritu nasměrovat na pomoc těm, kteří ji nejvíce potřebují.

Proto jsem se rozhodl zorganizovat veřejnou sbírku na pomoc obcím a domácnostem, které povodně zasáhly. Založil jsem transparentní účet, kam může kdokoliv přispět libovolnou částkou. Všechny vybrané peníze budou odeslány na městské úřady v zasažených oblastech, které je využijí na obnovu domů, infrastruktury a podporu zničených podniků.

Proč pomoc potřebujeme právě teď

Povodně nejen že vzaly lidem střechu nad hlavou, ale zničily i silnice, které spojují vesnice a města, a vážně poškodily obchody, na kterých místní obyvatelé závisí. Zasažené komunity potřebují naši podporu pro rychlou obnovu a návrat k běžnému životu.

Každá koruna se počítá - od menších darů až po větší částky. Čím více finančních prostředků se podaří shromáždit, tím rychleji a efektivněji můžeme pomoci navrátit život do normálu.

Jak můžete přispět

  • Přispějte na transparentní účet: Číslo účtu 270203609/0600
  • Zaplaťte ze zahraničí IBAN: CZ32 0600 0000 0002 7020 3609
    BIC/SWIFT: AGBACZPP
  • Sdílejte tuto výzvu: Pomozte nám šířit povědomí o této sbírce sdílením na sociálních sítích, mezi přáteli a rodinou. Čím více lidí se o této akci dozví, tím větší šance na rychlou pomoc.
  • Zaplatit můžete také online pomocí QR platby:

Pohyby na transparentním účtu:

Na tomto odkazu můžete od 20.9.2024 sledovat kolik peněz jsme vybrali a zároveň kontrolovat zda jsou použity jak mají: https://transparentniucty.moneta.cz/270203609

  • Tato sbírka je nahlášena na krajském úřadu Královéhradeckého kraje jako veřejná sbírka na pomoc obcím zasaženým povodněmi, zejména na Jesenicku.

Kam půjdou Vaše dary?

Všechny finanční prostředky budou přímo zaslány městským úřadům v oblastech nejvíce postižených povodněmi. Peníze budou použity na obnovu domů a infrastruktury - opravy silnic, mostů, a dalších klíčových staveb, peníze půjdou zkrátka přesně tam, kam je nejvíce potřeba.

Solidarita spojuje zlatokopy!

Tato kampaň je o víc než jen o sbírání peněz. Je to o tom, jak se jako komunita zlatokopů, hledačů drahokamů a dalších nadšenců dokážeme spojit a projevit solidaritu ve chvíli, kdy je nejvíce potřeba. Příroda nám ukázala svou sílu, ale my můžeme ukázat svou sounáležitost a ochotu pomoci.

Pokud máte jakékoliv dotazy, připomínky, pište na náš email rawgold.eu@gmail.com

Srdečně Vám děkuji, že jste součástí této iniciativy. Společně můžeme udělat sbírku pro zasažené komunity v Moravskoslezsku! Za všechny dobré zlatokopy❤️

Jan Pokštefl, provozovatel obchodu pro zlatokopy.

Zdroj fotografií: HZS Olomouckého kraje, dobrovolníci z místa povodní